Csicseriborsó

Ft

-
+
Kategória:

Leírás

A csicseriborsó szinte mindenkit levesz a lábáról! Hogy miért? Mutatjuk is:

  • -A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal rendelkezik.
  • Ha rendszeres fogyasztjuk, akkor csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
  • Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer. ( Magas a szénhidrát tartalma! )

Közel-Kelet és Ázsiai országokban honos, ahol is mintegy 7500-8000 éves múltra tekint vissza ( ennek köszönhető, hogy az ázsiai, mint például az indiai vagy az arab konyha kedvelt körete és alkotóeleme).

Mit is tudunk belőle készíteni? Nézzük a TOP5 felhasználását.:

  1. Humusz
  2. Falafel
  3. Gyros
  4. Csicseriborsó pörkölt
  5. Burgonya krémleves

 

Érdekelhetnek még…